Syön paljon lihaa, mutta toisinaan on mukava tehdä myös kasvisruokia. Tänään testasin kasvisgratiinin tekoa seuraavan reseptin mukaan.
Raaka-aineet:
500g kukkakaalia
500g parsakaalia
4 porkkanaa
Puolikas kesäkurpitsa
1 sipuli
2 tomaattia
2,5 dl ruokakermaa
Puoli pakettia koskenlaskija sulatejuustoa
1,5 dl juustoraastetta
Kasvisliemikuutio
Suolaa ja pippuria
500g parsakaalia
4 porkkanaa
Puolikas kesäkurpitsa
1 sipuli
2 tomaattia
2,5 dl ruokakermaa
Puoli pakettia koskenlaskija sulatejuustoa
1,5 dl juustoraastetta
Kasvisliemikuutio
Suolaa ja pippuria
• Paloittele kukka- ja parsakaali, porkkanat ja kesäkurpitsa. Keitä ne vedessä, johon on lisätty kasvisliemikuuti.
• Voitele suuri vuoka ja lisää siivilöidyt kasvikset sinne.
• Pilko sipuli ja paloittele tomaatit. Lisää ne sitten vuokaan.
• Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää sulatejuusto joukkoon pieninä nokareina. Sekoita koko ajan, jottei kerma pala pohjaan. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
• Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
• Ripottele juusto pinnalle.
• Voitele suuri vuoka ja lisää siivilöidyt kasvikset sinne.
• Pilko sipuli ja paloittele tomaatit. Lisää ne sitten vuokaan.
• Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää sulatejuusto joukkoon pieninä nokareina. Sekoita koko ajan, jottei kerma pala pohjaan. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
• Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
• Ripottele juusto pinnalle.
Paista 200C (kiertoilmauunissa 180C) uunin keskitasolla noin 40min tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Arvio:
Mielestäni ruoka oli ihan ok, mutta mieheni piti siitä niin paljon, että söi lähes koko vuuallisen yksin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti