lauantai 23. elokuuta 2014

Vadelmabrownies


 
Lupasin kaverilleni leipoa jotakin hyvää, ja päätin leipoa vadelmabrownien, jonka reseptin löysin kotikokista. Reseptissä ainesosat ilmoitettiin grammoissa, mutta en omista keittiövaakaa, joten muutin grammat silmämääräisesti deseiksi. Pelkäsin pilaavani koko leivonnaisen sooloilullani, mutta kyllä ohjeella brownie syntyi! 

Raaka-aineet

2,5dl ruokokidesokeria
1 dl aitoa kaakaojauhetta
125g voita
2 kpl kananmunia
1 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 til vaniljasokeria
200g jäisiä vadelmia
(tomusokeria pinnalle, kermavaahtoa päälle)


  • Sulata voi kattilassa ja lisää siihen kaakaojauhe ja sokeri.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään
  • Lisää jäähtyneeseen voisekoitukseen kananmunat ja jauhosekoitus. Lisää lopuksi jäiset vadelmat.
  • Voitele irtopohjavuoka ja ripottele voin päälle korppujauhoja, jottei pohja ja reunat jää vuokaan kiinni.
  • Lisää taikina vuokaan ja tasoita se sileäksi.
  • Paista brownieta uunin keskitasolla uunin tehosta riippuen 30-40 minuuttia.
  • Siivilöi brownien päälle halutessasi tomusokeria.
  • Anna brownien vetäytyä ennen tarjoilua

Arvio

Brownie maistuu vadelmaiselta mutakakulta. Itse pidin leivoksessa siitä, ettei se ole liian makea. Kaverini kehui leivosta kovasti.

1 kommentti: