lauantai 6. syyskuuta 2014

Kaurainen omenapiirakka

Näin syyskuussa voi viimeistään sanoa, että syksy on tullut. Syksyyn taas kuuluu ehdottomasti omenapiirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Omenapiirakoista on monia erilaisia reseptejä, mutta oma suosikkini on murutaikinaan tehty piirakka. Tällä kertaa tein kauraisen murutaikinan. Lisäksi korvasin puolidesiä vehnäjauhoja mantelijauheella.



Raaka-aineet:
100g voita
1 kananmuna
1 ½ dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1½ vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 omenaa

kanelia

Muruseos:
 50g voita
½ dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 ½ dl kaurahiutaleita

  • Sekoita tehosekoittimella pehmeä voi, muna, sokeri, hiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe.
  • Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoalle.
  • Kuori ja viipaloi omenat ja lisää ne sitten tasaisesti taikinan päälle. Ripottele kanelia omenoiden päälle.

Muruseos
  • Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja hiutaleet.
  • Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa (kiertoilmauunissa 180 asteessa) n. 25 min.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti