- Viimeisen käyttöpäivän lähestyessä kannattaa ostaa alennettua lihaa ja pakastaa se. Liha pysyy pakastettuna kuukausia hyvänä.
- Jos lähelläsi on leipomo, käy sen tehtaanmyymälässä. Leipomoiden myymälöistä saa usein leipää todella halvalla. Leipää voi myös pakastaa.
- Tee kerralla iso satsi ruokaa. Ruokaa voi ottaa seuraavana päivänä evääksi töihin tai pakastaa loput ruoat.
- Mene kauppaan ostoslistan kanssa. Heräteostokset minimoituu, kun ostat vain listan tuotteet.
- Älä mene kauppaan nälkäisenä.
- Jos haluat välttämättä juoda mehuja, suosi tiivistemehuja. Yhdestä pullosta saa monta litraa valmista mehua.
- Tarkkaile ruokakaupassa tuotteiden kilohintoja. Usein pienemmät paketit ovat halvempia, mutta kilohinnalta kalliimpia kuin suuremmat pakkaukset.
- Suosi kausituotteita. Esimerkiksi vihannekset ovat kesällä halvempia suuremman tarjonnan vuoksi.
- Älä osta eineksiä. Säästät pitkän pennin tekemällä ruoan itse. Edullisia ruokia ovat esimerkiksi pastat, makaroonilaatikko ja keitot.
- Käy kaupassa pari kertaa viikossa. Mukaan tarttuu vähemmän heräteostoksia, kun käyt harvemmin kaupassa.
- Kauppojen omat bonus-kortit nostavat aina ruoan hintaa. Korteista hyötyvät eniten perheelliset. Yksineläjien kannattaa suosia Lidliä.
- Ruoanlaitto välineissä kannattaa panostaa laatuun. Laadukkaat välineet on kalliimpia, mutta maksavat pitkäkestoisuudellaan itsensä takaisin.
- Hyvä keino hyödyntää "jämäruoat" on tehdä pitsa. Pitsan täytteeksi sopii vaikka mitä!
keskiviikko 10. syyskuuta 2014
Miten säästää ruokakuluissa
Ruoka alkaa olla nykyään jo todella kallista ja siihen uppoaa suuri osa palkasta. Kokosin alle neuvoja, joilla ruokamenoissa voi hieman säästää.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti